Freitag, 6. November 2009

تصوير قيام در جهان شماره2 6.11.2009 برابر با15آبان 1388




تهدید ایرانیان خارج کشور به انتقام به جرم حمایت از جنبش مردم ایران برای آزادی

بی بی سی فارسی 6.11.09

تهدید حامیان خارج از کشور 'جنبش سبز' از سوی نظامیان

مسعود جزایری، معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی با تاکید بر شناسایی بسیاری از معترضان در داخل و خارج از ایران وعده داده است که با آنها چه در داخل و چه در خارج از کشور در زمان مناسب برخورد خواهد شد.
جزایری همزمان با حضور معترضان به نتایج اعلام شده انتخابات در راهپیمایی روز 13 آبان در اظهاراتی که در روزنامه کيهان منتشر شد، از اعتراضات پس از انتخابات با عنوان "فتنه" و" کودتای آمریکایی-انگلیسی"ياد کرد و گفت:"تاكنون طيف قابل ملاحظه ای از پياده نظام جريان فتنه شناسايی و به موقع با آنها برخورد خواهد شد."
او همچنین تهدید کرد که"جمهوری اسلامي ايران در عين سعه صدر، نمی تواند به عناصر برانداز و دنباله های كودتای نرم اجازه فتنه گری بدهد و چنانچه ناچار شود حتی خواهد توانست عقبه های برون مرزی كودتا را با چالش جدی مواجه سازد."
وی در باره جزييات آنچه آن را چالش جدی خواند، توضيح نداده است.
جمهوری اسلامی به ويژه در دو دهه نخست حيات خود به ترور شماری از چهره های سرشناس مخالف خود در خارج از کشور متهم شده است.
تهدید معاون ستاد کل نیروی های مسلح در مورد ایجاد چالش جدی برای حامیان جنبش اعتراضی ایران در خارج از کشور در حالی صورت می گیرد که در آستانه 13 آبان، اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی نیز در اظهارات مشابهی با تأکيد بر اينکه"نیروی انتظامی به طور جدی با هر نوع حرکتی در راستای براندازی مقابله خواهد کرد"، نسبت به بی توجهی عده ای در خارج از کشور به قوانین جمهوری اسلامی هشدار داده بود.

احمدی مقدم گفته بود که "بعضی از جريان های سياسی به دنبال کشاندن پليس به حاشيه ها به دليل برخورد با اخلالگران در نظم و آرامش هستند. اين عده در خارج و داخل کشور به قوانين بی توجه هستند و می خواهند بدون مجوزهای قانونی دست به تجمعاتی بزنند و پليس نيز وظايف قانونی خود را انجام خواهد داد."

به رغم تهدیدات ضمنی دو مقام بلندپایه نظامی و انتظامی علیه معترضان در داخل و خارج از کشور آنها از توضیح بیشتری در این مورد خودداری کردند.

همزمان اما سایت"بصیرت" ارگان اینترنتی دفتر سیاسی سپاه پاسداران به معرفی 5 جریان و شماری از ایرانیان خارج از کشور به عنوان"سران خارج نشين کودتای سبز" پرداخت.

به نوشته اين وبسايت "در کنار ستاد جنگ روانی کودتاگران در داخل کشور، ستاد خارج نشين اين جريان نيز فعاليت های تبليغی و تخريبی خود را با شدت مضاف آغاز نمود."

معرفی 5 جریان حامی جنبش سبز در خارج از کشور

سایت دفتر سیاسی سپاه پاسداران "روشنفکران سکولار"،"روزنامه نگاران"،"فعالان دانشجویی"،"هنرمندان" ایرانی مقیم کشورهای خارجی را به عنوان چهار جریان حامی جنبش اعتراضی پس از انتخابات معرفی کرد و در باره جریان پنجم نیز ادعا کرد که " سلطنت‌طلبان، معاندين و ضدانقلابيون باسابقه،اعضای گروهک منافقين و ديگر گروهک های ضدانقلاب" در شمار حامیان جنبش سبز هستند.
این گزارش فعالان دانشجویی را که طی دهه گذشته به خارج از کشور مهاجرت کرده اند به عنوان جریان سوم حامی اعتراضات اخیر معرفی کرده و در توصیف آن افزوده است که جمعی از چهره‌های افراطی جنبش دانشجویی" که بعد از دوم خرداد در اعتراضات دانشجویی پس از 18 تیر 78 نقش داشته و به ادعای سایت بصیرت در"ايجاد انحراف و استحاله در بخشی از جنبش دانشجويی" طی سال های پس از دوم خرداد نقش داشتند، بخشی دیگر از حامیان اعتراضات پسز از انتخابات هستند.

دفتر سیاسی سپاه پاسداران با مستثنی کردن "سلطنت‌طلبان" و کسانی که از آنان با عنوان"معاندين و ضدانقلابيون باسابقه" و گروه هایی نام برده که " سابقه سه دهه مقابله با انقلاب اسلامی" را دارند، تاکید کرده که "چهره هاي شاخص 4 گروه اول" ایرانیان خارج از کشور"اغلب کسانی هستند که نام و نشان خود را نيز از انقلاب اسلامی وام دارند و اين روزها نمک خورده و نمکدان شکسته، قلم و زبان ناتوان خود را در خدمت تهاجم به انقلاب اسلامی قرار داده‌اند."
اتهام هشتم چهره ها و جریان های فعال در خارج از کشور بنابر گزارش دفتر سیاسی سپاه پاسداران "زير سوال بردن نهادهای قانونی نظام اسلامی از جمله شورای نگهبان، وزارت کشور، قوه قضائيه، نيروي انتظامي، وزارت اطلاعات، سپاه و بسيج و ..." عنوان شده است.

در گزارش منتشر شده در سایت دفتر سیاسی سپاه پاسداران از "وبلاگ‌های شخصی، سايت های سياسی و شبکه های اجتماعی اينترنتی به عنوان رسانه هایی که "از بيرون کشور هدايت می ‌شوند"، ياد شده است
.
یکی از اعضای اتحادیه روزنامه نگاران دانمارک در تهران دستگیر شد



اتحادیه روزنامه نگاران دانمارک از دستگیری یکی از اعضای این اتحادیه در تهران خبر داد.

این اتحادیه می گوید، نیلز کروگسگارد دانشجوی روزنامه نگاری اهل دانمارک "ظاهرا در ارتباط با تظاهرات روزچهارشنبه دستگیر شده است".

بنا بر گزارش اتحادیه روزنامه نگاران دانمارک، کروگسگارد برای کار کردن بر روی یک تحقیق دانشگاهی درباره سیاست ایران به این کشور سفر کرده بود.

فرهاد پولادی، خبرنگار خبرگزاری فرانسه هم روز چهارشنبه وقتی مشغول پوشش خبری مراسم سی امین سالگرد تسخیر سفارت آمریکا در ایران بود، دستگیر شد.

در همین حال، خبرگزاری فارس امروز، جمعه 15 آبان اعلام کرده که پلیس 3 خبرنگار رسانه های خارجی را که "بدون مجوز" مراسم 13 آبان را پوشش می دادند، دستگیر کرده است.

به گزارش این خبرگزاری دو نفر از این سه خبرنگار، کانادایی و ژاپنی و یکی از آنها یک خبرنگار ایرانی است که برای "یکی از شبکه های ماهواره ای" فعالیت می کرده است.


دویچه وله رادیو صدای آلمان

سه روزنامه‌نگار خارجی در زندان هستند


یک روزنامه‌نگار ژاپنی و دو خبرنگار تبعه کانادا نیز در تهران دستگیر شده‌اند. خبرگزاری فرانسه این خبر را به نقل از خبرگزاری فارس نقل کرده است. گفته می‌شود که این سه خبرنگار برای گزارش از مراسم روز ۱۳ آبان مجوز رسمی نداشتند. مقامات قضایی ایران مشغول تحقیق از فرهاد پولادی هستند. این گزارشگر خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه (۱۳ آبان) بازداشت شد.


همبستگی ملی

انعکاس گسترده تظاهرات مردم ایران در رسانه های کشورهای عربی

تظاهرات مردم ایران انعکاس گسترده یی در رسانه های کشورهای عربی داشت.
تلویزیون الجزیره(۱۳آذر۸۸) از تهران گزارش داد: تظاهرات در میدان رضاییها جریان دارد و بنا به گفته شاهدان صدها هزار نفر تجمع کردند و شعارهایی علیه احمدی نژاد سر میدهند.
الجزیره افزود: ۱۵۰الی ۲۰۰نفر ا ز نیروهای ضد شورش تلاش می کنند تظاهرکنندگان را متفرق کنند. این تظاهرات در حالی شکل گرفت که نیروهای سپاه پاسداران و مأموران امنیتی تهدید کرده بودند که با تظاهرکنندگان برخورد قاطع می کنند.

تلویزیون الجزیره (۱۳آذر۸۸) در گزارش دیگری گفت: مأموران رژیم ایران برای متفرق کردن تظاهرکنندگان در تهران از گاز اشک آور استفاده کرد. شاهدان عینی گفتند که تظاهرکنندگان تلاش کردند که در مرکز شهر تجمع کنند و شعارهایی علیه احمدی نژاد سر دهند. نیروهای امنیتی با تظاهرکنندگان درگیر شده و به سوی آنان شلیک کرده و تعدادی از آنان را دستگیر نمودند.

تلویزیون الجزیره انگلیسی(۱۳آذر۸۸) نیز گزارشی از تظاهرات مردم ایران پخش نمود و گفت: خیابانهای تهران یکبار دیگر مملو از مردم بود. شاهدان گفتند این تظاهرات در ابعاد سلسله تظاهرات تابستان امسال در تهران بود. اپوزیسیون شعارهایی علیه ولی فقیه رژیم ایران می دادند. گفته می شود مهدی کروبی نیز مورد حمله بسیجیهای طرفدار دولت قرار گرفته است.
خبرنگار الجزیره در تهران گفت: این بزرگترین تظاهرات و درگیری میان مردم و نیروی انتظامی از زمان انتخابات ریاست جمهوری در ژوئن گذشته بوده است… صدای شلیک گاز اشک آور در خیابان شنیده میشود…

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen