Montag, 9. November 2009

تصوير قيام در جهان 9.11.2009 برابر با18آبان 1388



انعکاسات قیام 13 آبان دانش آموزان و دانشجویان در رسانه های خارجی


مجله تایم


مجلة تايم در مقالهيي با عنوان ”ايران چگونه جوانانش را براي اعتراض آموزش داد“ نوشت: جوانان و دانشجويان يك موتور محرك جديد و عجيب پيدا كرده‌اند؛ آنها ديگر انگيزه‌يي براي پيوستن به تظاهرات حمايت از حكومت ندارند اما در عوض به اعتراضات ضدحكومتي مي‌پيوندند. مخالفان كه از حق راهپيمايي در خيابانها محروم شدهاند از مناسبتهاي حكومتي استفاده ميكنند و به خيابانها مي‌آيند. مجلة تايم در ادامة مقالة خود ميافزايد: چند هفته بعد، يك جمعيت بزرگ كه شمار آن به دهها هزار نفر رسيد، بطور مؤثري تجمعات روز قدس در سراسر كشور را مصادره كرد و شعارهاي مرگ بر اسراييل را به شعار نه غزه، نه لبنان جانم فداي ايران! و شعار مرگ بر روسيه تبديل نمود.

تايم ميافزايد: روز چهارشنبه مردم در ميدان ولي عصر و هفت تير تجمع كردند و شعار مرگ بر ديكتاتور و ”تا احمدي‌نژاده هر روز همين بساطه” سر دادند. اين تظاهرات مورد حمله نيروي لباس شخصي و نيروهاي امنيتي قرار گرفت.

روز چهارشنبه، صداي سخنران اصلي در تجمعِ مقابل سفارت آمريكا بطور كامل توسط شعارهاي اعتراضاتِ نزديك به اين محل، پوشانده شد. بدتر از اين براي دولت اين بود كه؛ شعار اين اعتراضات از تلويزيون دولتي كه تجمعِ حاميِ دولت در مقابل سفارت را پخش زنده مي‌كرد نيز، بطور سراسري پخش شد.

در اين فضا، شمار اعتراض كنندگان زياد مهم نيست. مهم اين است كه: اين اعتراضات بصورتي منظم در مقابل دانشگاهها برگزار مي‌شود و اين كاريست كه تا چند ماه قبل غيرقابل تصور بود. …

مقالة تايم با اين نتيجهگيري به پايان ميرسد كه: تعطيلات، مانورها، شعارها و ساختاري كه جمهوري اسلامي را شكل داده بنظر مي‌رسد براي اعتراضات اين روزها يك زرادخانه از مهمات به ارمغان آورده است تا آنها را عليه دولتي بكار بگيرند كه بطور فزاينده، اشتباهات رژيم شاه را كه سه دهه قبل سرنگون شد تكرار مي‌كند.

تایمز لندن

تايمز لندن نوشت: روز چهارشنبه, شمار بسيار زيادي از پاسداران, پليس ضد شورش و شبه نظاميان بسيج با باتون و گاز اشك آور به تظاهركنندگان حمله كردند. دهها دستگيري و گزارشهايي از ضرب و شتم وجود داشته است.

پليس ضد شورش از گروههاي موتورسوار براي پراكنده كردن جمعيت استفاده كرده است. هلي كوپترها بر بالاي سر جمعيت در حال چرخ زدن بودند. ايستگاههاي مترو بسته شده و سيستم تلفن موبايل براي جلوگيري از ارتباطات تظاهركنندگان خاموش شده بود. ماشينهايي كه با به صدا درآوردن بوق از تظاهركنندگان حمايت مي كردند مورد حمله قرار گرفتند.

تلويزيون دولتي تنها تصاوير تظاهرات رسمي ضدآمريكايي در خارج از محوطه قديمي سفارت آمريكا در مركز تهران را نشان داد. ولي در فاصله دورتر از سفارت, هزاران تن از ايرانيان عادي به اخطارهاي رژيم توجهي نكرده و به خيابانها آمدند تا اعتراض خود را نشان دهند. آنها شعار مي دادند مرگ بر ديكتاتور, نترسيد نترسيد ما همه با هم هستيم.

ديلي تلگراف

ديلي تلگراف نوشت: مأموران رژيم ايران, از گلوله واقعي عليه تظاهركنندگان استفاده كردند و چندين تن را مجروح نمودند.

شاهدان ابتدا گفتند كه نيروهاي امنيتي از باتون استفاده كردند تا تظاهركنندگاني را كه عليه دولت در ميدان مركزي پايتخت راهپيمايي مي كردند پراكنده كنند. تظاهركنندگان كه شعار “مرگ بر ديكتاتور“ سر مي دادند از متفرق شدن امتناع مي كردند دهها تن از آنها مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

سايت فاكس نيوز

شبكة تلويزيوني فاكس نيوز در پايگاه اينترنتي خود در گزارشي از خيزش عظيم 13آبان نوشت: صحنه روز چهارشنبه، به گونهيي ديگر، انعكاس 30 سال قبل است. , پلاكاردهايي كه جوانان ايراني نصب مي كنند مرگ بر ديكتاتور است و اين اشارهيي به خود خامنه اي و رژيم سركوبگرش مي باشد كه هنوز سعي مي كنند تا قدرت خود را با حمله به دشمنان خارجي واقعي و فرضي مستحكم كنند.

فاكس نيوز افزود: امروز رژيم جمهوري اسلامي بيش از هر زمان ديگر شكننده است. يك نارضايتي عظيم در درون و بر عليه اين رژيم وجود دارد.


سازمان خبرنگاران بدون مرز با صدور بيانيه اي, ضمن محكوم كردن بازداشت خبرنگاران در ايران اعلام كرد كه در كمتر از 150 روز، 100 روزنامه نگار در ايران بازداشت شده اند.

سازمان خبرنگاران بدون مرز روز پنجشنبه در بيانية خود به دستگيري شماري از روزنامه نگاران در پي تظاهرات روز 13آبان اشاره كرد و نوشت: فرهاد پولادي، خبرنگار خبرگزاري فرانسه, با وجود داشتن مجوز براي تهيه گزارش, روز 13آبان, به همراه تعداد ديگري از روزنامه نگاران بازداشت و به نقاط نامعلوم منتقل گرديد. .

اين سازمان همچنين گفت: در ايران هم اكنون 32 نفر از خبرنگاران حرفه يي رسانه هاي خبري زنداني هستند.

در اين بيانيه آمده است علاوه بر بازداشت يكصد روزنامهنگار در پنج ماه گذشته ”بيش از 50روزنامهنگار نيز مجبور به ترك كشور شده اند و روزنامه نگاراني كه در كشور مانده اند دائماً مورد تهديد و پيگرد قضايي قرار دارند. “

اين سازمان در گزارش سالانه خود اعلام كرده بود كه ايران از نظر آزادي مطبوعات در ميان 175كشور جهان در رده 172 قرار دارد.

صدای آمریکا


سناتور مک کين، كانديداي پيشين رياستجمهوري آمريكا، رژيم آخوندي را رژيم فاسدي توصيف كرد كه مردم ايران را سركوب ميكند.

سناتور مك كين اشغال سفارت آمريكا در تهران توسط رژيم آخوندي را خاطرهيي تلخ خواند و حساب مردم ايران را با رژيم آخوندي جدا كرد و گفت: ايرانيها در طول تاريخ، در زمينه علوم و هنر، ادبيات و دانش سهم فوق العادهيی داشتهاند… ايرانيان حق دارند به اين امر فکر کنند که چرا کشوری با اين همه منابع طبيعی، نميتواند نياز بسياری از شهروندانش را برآورده سازد و در عين حال، تعدادی از اعضای فاسدِ طبقه حاکم، جيبهايشان را از ثروت ملتشان پر ميکنند.

كانديداي سابق رياست جمهوري آمريكا افزود: حاکمان ايران سی سال پيش قدرت را با وعدة عدالت و زندگی بهتر برای همگان بدست گرفتند ولی حالا، آنها ايرانيان بی گناه را بدون دادرسيهای درست، به زندان مياندازند و با آنها در زندان بد رفتاری کرده و آنان را شکنجه میدهند.

مك كين با اشاره به ايستادگي مردم ايران كه چشم جهان را خيره كرده است، افزود: جهان شجاعت ايرانيان را که همه چيز خود را برای آزادی و عدالت به خطر انداختند، نظارهگر است.


خبرگزاري ايل ولينو: 4نوامبر

رئيس كميسيون حقوق بشر سناي ايتاليا از دولت اين كشور خواست خشم و اعتراض نمايندگان مردم ايتاليا را از سركوب مردم ايران به خاطر اعلام مخالفتشان با رژيم حاكم ابراز كند.


سناتور مرچنارو از حزب دموكرات در يك سؤال پارلماني فوري كه خواستار پاسخ حضوري از وزير خارجه ايتاليا، فرانكو فراتيني شده، نوشت: آژانسهاي خبري اخبار هولناكي از سركوب تظاهركنندگان در ايران ميدهند. ما ميخواهيم دولت سريعاً نگراني و خشم ما را به رژيم ايران ابراز كند و در انتظار شنيدن صحبتهاي سفير ايتاليا در ايران، آلبرتو براندي هستيم كه يازدهم نوامبر در جلسه كميسيون حقوق بشر سنا حضور خواهد يافت.

وي مي افزايد: مردمي كه دستگير مي شوند مورد شكنجه واقع شده و با محاكمات تهديد آميز و احكام مرگ كه اسناد آن منتشر شده، روبرو مي گردند.


خبرگزاری ولینو ایتالیا

پوتيتو سالاتو Potito Salatto ، نماينده ايتاليايي پارلمان اروپا از حزب مردم اروپا، گفت: در ايران حقوق بشر لگدمال شده است. اوضاع در ايران روز بروز تحمل ناپذيرتر ميشود

به گزارش خبرگزاري ولينو Velino نماينده ايتاليايي پارلمان اروپا افزود: رژيم ايران به رغم محكوميتها، به اعدام ادامه مي دهد. محاكمات جمعي و اعدام افراد زير 18 سال تماماً در مغايرت با كنوانسيونهاي سازمان ملل در رابطه با حقوق خردسالان كه تهران هم آنها را امضا كرده، انجام مي شود. بعد از آخرين اعدامها كه مربوط به 3 جوان بود، 130 نفر ديگر در آستانه مرگ با اين پايان غم انگيز هستند.

پوتيتو سالاتو Potito Salat ، گفت: يك ارگان مهم و قابل احترام مثل اتحاديه اروپا نمي تواند در برابر اين زنگ خطرها بيتفاوت باشد. من اين موضوع را در تمام جلسات پارلمان دنبال خواهم كرد. دادگاه عالي اروپا براي حقوق بشر در استراسبورگ نيز بايستي نگران حقوق مدني نقض شده باشد. موضوعات واقعي كه درحال حاضر بايستي در دستور كار قرار بگيرد اينها هستند نه چيزهاي ديگر.


تلویزیون سی ان ان

مادر ندا آقاسلطان, در مصاحبه با تلويزيون سي.ان.ان، كارهاي او و شركتش در تظاهرات را تأييد كرد و گفت ندا, قوي و شجاع بود و براي آزادي در تظاهرات شركت ميكرد.

تلويزيون سي. ان. ان گفت: روز چهارشنبه پليس ضد شورش هزاران تظاهركننده را سركوب كرد. چهار ماه بعد از اينكه ندا آقا سلطان به ضرب گلوله, به خاك افتاد, اينك مادر او, لب به سخن ميگشايد, امري كه امنيت او را به خطر مياندازد. او توضيح داد كه چگونه خاطرات دخترش را, زنده نگاه مي دارد.

گوينده: اين اندوه و دلتنگي بخاطر از دست دادن دخترش است. در 21 ژوئن, ندا آقا سلطان به خاك سپرده شد. . . تصوير آخرين لحظات زندگي ندا در سراسر جهان منتشر شد. هاجر رستمي چند روز پيش, از تهران, با سي ان ان گفتگو كرد. او گفت كه هر روز صبح كه بيدار ميشود, و هر شب كه به خواب مي رود, تصوير ندا در جلو چشمانش است. او گفت كه ندا, قوي و شجاع بود. مادر ندا ميگويد كارهاي دخترش و شركت او در تظاهرات را تأييد ميكند. او گفت خانواده وي, طرفدار موسوي يا عليه احمدينژاد نبودند, بلكه براي آزادي تظاهرات ميكردند.

او گفت منتظر روزي است كه قاتل دخترش به سزاي عمل خود برسد.

رستمي, به دختر خود افتخار ميكند و به حمايتي كه از سراسر جهان از او شده, به خود مي بالد. رستمي هر روز جمعه, از مزار دخترش ديدار مي كند. او ميگويد مردم بر سر مزار ندا رفته و روي سنگ قبر او مينويسند شهيد. اما مقامات رژيم ايران آن را پاك ميكنند. او گفت, من هميشه ندا را يك شهيد براي وطنش ميدانم.


پيام خيابانهاي تهران - نيويورك تايمز 15/8/1388: به قلم نازنين انصاري و جاناتان پاريس

«روز چهارشنبه, در سيامين سالگرد تسخير سفارت آمريكا در تهران, خيابانهاي تهران پر از شهروندان معمولي ايراني بود كه نه براي تحقير آمريكا بلكه براي تغيير مسالمت آميز سياسي در كشور خود تظاهرات ميكردند...

بسياري از تحليلگران غربي در مورد دوام قدرت سبزها و توانايي آنها در ايجاد تحول سياسي در كشور ترديد دارند.

آنها به فقدان يك رهبر مشخص در مقابل يك دستگاه عظيم امنيتي اطلاعاتي اشاره ميكنند. واقع گرايان در واشنگتن اظهار ميدارند كه نه تظاهركنندگان خياباني و نه شقه فزاينده داخلي در داخل رژيم تغيير چنداني در رفتار به وجود نيآورده است.

ولي اين يك تفسير سطحي و بيصبرانه از وضعيت داخلي ايران است. ايران در 30 ساله گذشته در بيثباتترين و ناامنترين وضعيت قرار دارد, و دولت محمود احمدينژاد مجبور به جنگيدن در چند جبهه به طور هم زمان شده است.

بر سر برنامه هستهيي با جامعه جهاني مبارزه ميكند, كه دارد بر سر تحريمها متحد ميشود. اين رژيم, در جبهه داخلي, هم از جانب شهروندان عادي در شهرها و هم اقليتهاي ناآرام در استانها به چالش كشيده شده است...

بسياري از تكنوكراتها و مقامات دولتي كه دستگاههاي مدني, سياسي و اطلاعاتي دولت را تاسيس كرده بودند, اكنون توسط نسل دوم ايدئولوژي دستگاههاي امنيتي به حاشيه رانده ميشوند و از حقوق خود منع ميگردند. برخي از اين شخصيتها كه به تازيگي از حقوق خود منع شدهاند به صفوف جنبش سبز ميپيوندند, و معلومات باارزش داخلي را همراه خود ميآورند.

دولت احمدينژاد اكنون در كورنر قرار دارد و از پتانسيل تبديل جنبش سبز از شورشگري كنوني خود به نوعي آلترناتيو در برابر دولت در هراس است. تعجب آور نيست كه از نظر دولت احمدينژاد تعامل با دولت اوباما روشي براي ممانعت از شكل گيري روابطه ارگانيك بين جنبش سبز و جامعه جهاني است...يكي از شعارهايي كه در 4 نوامبر در خيابانهاي تهران فرياد كشيده ميشد ”اوباما: يا با اونا يا با ما“ بود. معترضين بر اين باورند كه تعامل بينالمللي با آقاي احمدينژاد به قيمت حقوق بشر آنها تمام شده است.بسياري از تحليلگران غربي معتقد هستند كه دولت اوباما بايد با دولت احمدينژاد به نوعي توافق برسد, چرا كه تنها آلترناتيو يك حمله نظامي است.ولي بسياري در جنبش سبز پاسخ ميدهند كه تجربه نشان داده است كه آقاي احمدينژاد نه خواهان تغيير مسير است و نه توان آن را دارد. در عوض, آنها خواهان مشاهده افزايش فشار جامعه جهاني روي اين رژيم از طريق مجموعهيي از تحريمهاي هوشمند, قوي و هدف گيري شده تصاعدي و حمايت قويتر از حقوق بشر هستند.طبق تفكرات آنها, اين مشي دوگانه نه تنها دولت احمدينژاد را مجبور ميكند قبل از دستگيري و بدرفتاري با معترضين ايران يك بار ديگر به اين كار بيانديشد, بلكه همچين جنبشي را تقويت ميكند كه ميتواند فشار داخلي روي رهبري ايران براي اتخاذ تصميمهاي پراگماتيك در مورد برنامه هستهيي اعمال كند, مانند تصويب توافق 1 اكتبر ژنو در مورد صدور اورانيوم غني شده.

به عنوان مثال, كارمندان نفت شايد تحريمها را با اعتصاب در پالايشگاههاي داخلي, كه آقاي احمدينژاد براي خنثي كردن تحريم بنزين از خارج به آن بسيار وابسته است, تكميل كنند...»

تظاهرات كنندگان كه با رعايت احتياط از آمريكا فاصله مي گرفتند از غرب خواستهاند كه آن ها را نفروشند

- نيوزويك
15/8/1388
: «بهقلم بابك دهقانپيشه - پرزيدنت اوباما كه در برابر اعتراضات انتخابات تابستان ايران از خود تمايلي براي واكنش نشان نمي داد, اظهار مي دارد كه نمي خواسته است جنبش آنها را آلوده به داشتن ارتباط بسيار نزديك با آمريكا كند. در نتيجه وي مورد انتقاد شديد از سوي حاميان دمكراسي قرار گرفته كه ميگويند, حمايت آن بسيار فاقد گرماي كافي براي برانگيختن مردم بوده است. امروز ما متوجه شديم كه در آن نكتهيي وجود داشته است...

تظاهرات كنندگان مانند هميشه در اعتراض به انتخابات جدال برانگيز رياست جمهوري احمدي نژاد در ژوئن, شعار “مرگ بر ديكتاتور.“ سر مي دادند. ليكن اين بار همه براي اولين بار به خاطر مي آورند كه آنها هم چنين فرياد مي زدند, “اوباما, اوباما با اونايي يا با ما“. منظو از “آنها“ در شعارها,احمدي نژاد و سيستم قانوني بزرگ آن بود.…

اكنون چرا اپوزيسيون شعار “يا با اونا يا با ما“ را سر مي دهد؟ زيرا كه آنها از عدم شفافيت دولت اوباما خشمگين هستند و با بودن معاملة هستهيي روي ميز هراسان مي باشند.

در حالي كه مذاكرات دشوار با قدرتهاي غربي بر سر برنامة هستهيي ايران با تلوتلو پيش مي رود, تظاهرات كنندگان بيم دارند كه موضوعات حقوق بشر در ايران تبديل به قطعة معامله بين آنها شود. به عبارت ديگر, آنها بيم دارند در معاملة جلب رضايت هستهيي ايران فروخته شوند.

اگر غرب بهويژه آمريكا از نقض حقوق بشر براي كسب امتياز پيرامون برنامة هستهيي استفاده نكند, نتيجهاش دادن دست باز به تهران جهت معامله بر سر مخالفين و به تبع آن بهطور مؤثري كتاب اعتراضات بسته خواهد شد...»

اعتراضات هر چه بيشتر خصلت خودجوش پيدا مي كند/رهبران جنبش دنباله روي مردم هستند - تلويزيون BBC 15/8/1388
: «جان لاين, خبرنگار: ... گزارشات زيادي از بدرفتاري با زندانيان در ايران به بخش فارسي بي بي سي مي رسد. مقامات ايران مي گويند كه بخش فارسي بي بي سي, براي سرنگوني جمهوري اسلامي از طريق يك انقلاب مخملي, توطئه چيني مي كند. آنها تهديد كرده اند كه تنها تماس گرفتن با آن, حكم زندان خواهد داشت. اما بعد از تظاهرات ديروز, سيل تلفنها به اين رسانه سرازير شد.

پونه قدوسي, مجري بخش فارسي تلويزيون بي بي سي: از تماسهايي كه با ما گرفته مي شود, احساس مي كنيم كه خصومت و نااميدي نسبت به دولت, بيشتر و بيشتر مي شود... يك احساس ترور در ايران وجود دارد, زيرا هر بار كه كسي, آگاهانه تصميم مي گيرد به خيابانها رفته و به تظاهرات عليه دولت ملحق گردد, ريسك بالايي را مي پذيرد كه مورد ضرب و شتم قرار بگيرد, دستگير و زنداني شود, مورد بدرفتاريهايي كه شنيده ايم با زندانيان مي شود, قرار بگيرد, وادار به اعترافات تلويزيوني شود...

خبرنگار: بنابراين, فكر مي كنيد كه اپوزيسيون به چه سمتي حركت مي كند؟

قدوسي: فكر مي كنم كه رهبران اپوزيسيون به نوعي, دنباله روي مردم هستند. آنها در اين لحظه, جمعيت را رهبري نمي كنند. معترضين در خيابانها, هر چه بيشتر, بصورت خودجوش عمل مي كنند. آنها هر چه بيشتر به اين سمت مي روند كه بطور خودجوش برمي خيزند, و توسط رهبران اپوزيسيون, و مشخصا موسوي , كروبي يا خاتمي رهبري نمي شوند, به نحوي كه آنها مجبورند دنباله روي جمعيت باشند و ببينند كه اين جنبش, آنها را به كجا خواهد برد...»


”ديدبان حقوق بشر مدارک مستند تجاوز و آزار جنسي بازداشت شدگان در ايران را تهيه کرده است“- سايت راديو فردا
16/8/1388: «يک گروه مدافع حقوق بشر مي گويد مدارک و مستندات سه تن از قربانيان تجاوز و آزار جنسي در جريان دستگيري هاي پس از انتخابات رياست جمهوري خردادماه امسال در ايران را تهيه و آماده کرده است.

سازمان ديدبان حقوق بشر که در نيويورک مستقر است، در بيانيه اي اعلام کرد يکي از مرداني که مورد آزار جنسي قرار گرفته، حتي نامه اي از يک پزشک دارد که بروز آزار جنسي را تاييد مي کند، اما قوه قضاييه جمهوري اسلامي به آن ترتيب اثر نداده است. اين گروه مي گويد دو مورد ديگر هم مدارکي از يک مرد و يک زن دارد که در بازداشت مورد تجاوز جنسي قرار گرفته اند.اين گروه مدافع حقوق بشر، قوه قضاييه جمهوري اسلامي را به تلاش براي سرپوش نهادن بر اين پرونده ها متهم کرده و از مقامات ايراني خواسته است تا در اسرع وقت، تحقيق بر روي اين پرونده ها را آغاز کنند».


به مخالفين گوش فرا دهيد- واشينگتن پست 16/8/1388: «به قلم جيم هوگاند - در هفته گذشته دست دراز شده باراك اوباما توسط خيلي از رهبران تبهكار كشورهاي مختلف, مانند ايران و سوريه رد شد. ...در روز چهارشنبه, تظاهرات كنندگان در حالي كه شعار ميدادند ” اوباما اوباما- يا با مايي يا اونا” در حالي كه پليس ايران آنها را مورد ضرب و شتم قرار مي داد, به شيوهيي تحقير آميز زير حلقه مفقود شده اوباما خط كشيدند. اوباما و مشاورانش مي بايد پيام اين مخالفان را با قلبشان بشنوند. ....

اما تاكتيك دست دراز كردن شايد كه راه خودش را در ايران رفته باشه! اما ايت الله علي خامنه اي, بالاترين مقام كشور از حرف هاي تحريك آميز استفاده كرد تا بتواند خواسته هاي اوباما و آمريكا در مورد پيشنهاد هاي غني سازي اورانيم به ايران, در روز اول اكتبر در ژنو را, محكوم بكند. ...همزمان, تظاهرات كنندگان نگرانند كه ذهن يك سويه اوباما در رابطه با فعاليت هاي هستهيي ايران, به قيمت مشروعيت دادن به خامنه اي و احمدي نژاد از جيب مخالفان باشد. به نظر نميآيد كه آنها از اظهارات اوباما در رابطه با سي امين سالگرد اشغال سفارت و نه تظاهرات هاي سياسي تحت تاثير قرار گرفته باشند.

اصول برقراري رابطه تا نقطه يي ابزار خوبي است, . اما بايد يك طرح دومي هم باشد, چيزي كه الان اوباما ميبايد نشان بدهد كه موقع رو در روي با ايران و سوريه در دست دارد».


گفتگو با يكي از شاهدين شكنجه و تجاوز به معترضين در زندانهاي ايران
-

تلويزيون BBC 16/8/1388: «مجري: در جريان اعتراضات خياباني توده اي ايران بعد از انتخابات رياست جمهوري ماه ژوئن, حداقل 20 تن كشته, صدها تن دستگير, و رسانه هاي خارجي محدود شده اند. برخي ادعا كرده اند كه دستگير شدگان مورد بدرفتاري قرار گرفته اند. يكي از آنها, با خبرنگار ما, جان لاين گفتگويي داشته است...

جان لاين, خبرنگار: اين رفتاري است كه اين روزها با تظاهركنندگان مخالف در ايران صورت ميگيرد.

يكي از تبهكاران رژيم ايران تا چند لحظه ديگر, ضربه يي به سر اين زن خواهد زد. ولي تظاهركنندگان از جاي خود تكان نمي خورند. اين تصاوير توسط هواداران اپوزيسيون در ايران بر روي اينترنت گذاشته شده است. تظاهركنندگان، از زمان انتخابات تاكنون، از سركوب بسيار شديد خبر مي دهند. استفاده از گاز اشك آور، باتون و شليك گلولههاي پلاستيكي و رنگي رواج دارد.

ولي برغم همه اينها، جمعيت تظاهركننده شكل ميگيرد. اما خطر اصلي، زماني است كه پليس برسد و افراد را دستگير كند.

ابراهيم مختاري يكي از هواداران اپوزيسيون است كه اكنون به تركيه فرار كرده است. او گزارشهاي نادر و دست اولي از دستگيري و رفتار با زندانيان ارائه داده است.

ابراهيم مختاري: من از دفتر دوستم خارج شدم تا به خريد بروم. ديدم يك موتور سوار مرا تعقيب ميكند. نگران شدم، او مرا تا داخل يك كوچه تعقيب كرد. سپس يك موتور سوار ديگر به او ملحق شد. آنها آمدند و مرا به ديوار كوبيدند و مجبورم كردند با آنها به داخل خودرويي بروم. بعد مرا به داخل يك زندان بدون پنجره بردند. تشكي كه آنجا بود، پر از خون خشك شده بود. من ترسيده بودم. از من بازجويي كردند. مرا كتك زدند و به لحاظ فيزيكي به من اهانت كردند. هرچه ميگذشت، شدت وحشيگري بيشتر مي شد.

خبرنگار: ابراهيم براي اثبات حرفهايش يك گزارش پزشكي و عكس به ما نشان داد. بطور عجيبي او اولين موردي است كه مدارك دست اول از اتهامي كه اپوزيسيون ايران عليه رژيم مي گويد, كه در زندان به زندانيان تجاوز ميشود، را ثابت ميكند. او توضيح داد كه به طور وحشيانهيي به او تجاوز شد.

ابراهيم: [افكت به زبان فارسي: پارگي چطوري اتفاق افتاد؟ خب، حين شكنجه استفاده از باتون استفاده از …] آنها از باتون يا هر وسيله تيزي كه دم دستشان بود استفاده كردند. من بهوش آمدم ... آنقدر درد داشتم كه نميتوانستم تكان بخورم. آنها مرا روي صندلي گذاشتند و دوباره مرا كتك زدند تا به روي زمين افتادم. احساس كردم كه از سرم خون جاري شده است. بعد يك نفر ديگر آمد و دست روي سرم گذاشت و بطرف بقيه داد زد كه ”با او چكار كرديد؟” او نگران بود. يكمرتبه چهره مهربان و نگراني پيدا كرد و از من خواست تا نامه يي را امضا كنم كه نوشته بود, با من در زندان هيچ بدرفتاري نشده است.

خبرنگار: پرزيدنت احمدي نژاد طوري عمل مي كند كه گويي هيچ اتفاقي رخ نداده است و توانسته است برخي از رهبران خارجي را نسبت به عادي بودن اوضاع فريب دهد. اما تظاهرات كنندگان حاضر به سكوت نيستند... خطرات بيشتر مي شوند و كساني كه سعي مي كنند رژيم را بر سر قدرت نگاه دارند, اين را مي دانند...


گوش كنيد, تا صداي شكسته شدن زنجير هاي ديكتاتوري مذهبي را بشنويد!»

سايت گلوبال پليتيشن 13/8/1388- «قيام اخير مردم ايران بدنبال انتخابات قلابي, و روياروئي بيرحمانه بين مردم ايران و مقاومتشان از يك سو و رژيم ملايان از سوي ديگر, و نيز حمله به اصلي ترين اپوزيسون يعني مجاهدين در اشرف بنا به درخواست رژيم ايران در روزهاي 28 و 29 ژوئيه, با هدف انهدام اين كمپ و استرداد ساكنين آن به ايران باعث شد كه سه موضوع بيش از هر زمان ديگر اثبات شود:

اولا , وضعيت اجتماعي به بلوغ خود رسيده و مردم ايران براي يك تغير دمكراتيك در ايران اماده هستند

ثانيا, قدرت و طلسم ولايت فقيه خامنه اي شكسته است و به دليل تصميم بر خلاص شدن از رقباي درون حاكميت و يك پايه كردن اتوريته از درون با فروپاشي روبرو گرديده است.

ثالثا, رژيم ملايان به دليل بحرانهايي كه با آن روبرو ميباشد ظرفيت هيچ مخالفتي را ندارد و خواستار انهدام مقاومت ايران بعنوان تنها حريف و جايگزين خود ميباشد...

امروز همه ميتوانند با اطمينان خاطر بگويند بدون شك هيجكس بغير از رژيم ايران و ماموران و وابستگانش خواستار اخراج مجاهدين از عراق نيست.. 5.2 مليون از مردن عراق در ژولاي 2006 و سه مليون شيعه عراقي در ژولاي 2006 بيانه هايي را امضا كردند كه از حضور مجاهدين در عراق حمايت كرده است.تنظيم رابطه با مجاهدين در اشرف به شاخصي تبديل شده است كه ميزان نفوذ پذيري و نزديكي و دوري هر جرياني را با رژيم ايران مشخص ميكند. آينده اشرف روشن ميسازد كه آيا ديكتاتوري ملايان تهران در عراق حاكم است و يا دمكراسي غرب. شجاعت 36 تن از ساكنين و اعتصاب غذاي در كمپ اشرف و ايرانيان در سراسر جهان منجر به شكست جدي رژيم ايران در اجراي توطئه اش در حمله به اشرف شد, اما توطئه هاي رژيم ايران براي يك فاجعه انساني در اشرف متوقف نشده است و در صدد است كه با فشار بر دولت عراق و نقض قوانين بين المللي ساكنين اشرف را به نقطه ديگري در عراق جابجا كنند و زمينه يك فاجعه انساني ديگر در عراق را فراهم سازند. البته پس از جنايتي كه عليه بشريت توسط نيروهاي عراقي در 28 و 29 ژولاي رخ داد مدافعان حقوق بشر در سراسر جهان و ساكنين اشرف در مقابل زور دشمن و توطئه بيرحمانه اش تسليم نخواهند شد. عدالت بر وحشيگري درعراق پيروز خواهد شد. اگر گوش كنيد, صداي شكسته شدن زنجيرهاي ديكتاتوري مذهبي را خواهيد شنيد».



تازهترين تظاهرات خياباني تهران, گزينهي اوباما را با دشواري مواجه كرده-

تلويزيون صداي آمريكا
15/8/88: «روزنامه كريستين ساينس مانيتور در گزارشي با عنوان تازهترين تظاهرات خياباني تهران گزينهي اوباما را با دشواري مواجه كرده مينويسد: تظاهرات خياباني 13آبان مخالفان دولت بيشتر از ديگر تظاهرات چندماهه اخير بر مخالفت با اقتدار آيتالله خامنهاي و محمود احمدينژاد متمركز بود. تظاهركنندگان همچنين پرزيدنت اوباما را مورد خطاب قرار دادند كه يا باما هستند يا با حكومت»!.


”هيبت حکومت در حال ريزش است“

سايت راديو آلمان
14/8/1388: «شاهدان عيني و فيلم‌هاي پخش‌شده در اينترنت نشان از حضور گسترده مخالفان دولت در تظاهرات 13 آبان و از ان سو سرکوب شديد آنها توسط نيروهاي امنيتي دارد. ماشاالله شمس‌الواعظين مي‌گويد حکومت بايد نگران از بين رفتن اقتدارش باشد.ماشاالله شمس‌الواعظين روزنامه‌نگار و تحليلگر سياسي مي‌گويد هرچه سرکوب از طرف حکومت بيشتر شود، حرکات مردم نيز راديکال‌تر خواهد شد و او اين را به نفع جنبش اصلاح‌طلبي نمي‌داند.

سخنگوي انجمن دفاع از آزادي مطبوعات مي‌گويد: ... اگر اين تظاهرات جنبه‌ي رسمي به خودش مي‌گرفت، شايد نه اين ميزان خشونت به کار مي‌رفت و نه حتي شعارهاي راديکالي که ديروز مورد مخالفت بسياري از رهبران اصلاح‌طلب هم قرار گرفت، داده مي‌شد. بنابراين تقصير عمده‌ي اين ماجرا به نظر من به گردن دولت است که اجازه‌ي چنين تجمعي نمي‌دهد. حکومت بايد از يک چيز ديگر هم نگران باشد و آن فروريختن تدريجي هيبت حکومت است. چون اعلام مي‌کند، هشدار مي‌دهد که توي خيابان نياييد، ولي مي‌آيند. خب پس فردا اين به زيان حکومت تمام مي‌شود. نه در اين بخش، در تمام بخش‌هايي که مي‌خواهد اعمال اقتدار بکند، بويژه در موضوعات حساس مثل پرونده‌ي اتمي، مثل مسايل اقتصادي، مثل مسايل قوميت‌ها, آنوقت نمي‌تواند اعمال اقتدار بکند و حتي قادر به حفظ تماميت ارضي نخواهد بود.



رسانه هاي فرانسه


لاکروا با عکسي از تظاهرات 13آبان در تهران بعنوان عکس روز به خبر هاي تظاهرات ديروز عليه احمدي نژاد اشاره کرده است.

20 مينوت در خبر کوتاهي به دستگيري خبرنگار خبرگزاري فرانسه فرهاد پولادي در تهران اشاره کرده است و نوشته است که وي ممکن است شنبه يا يکشنبه آزاد شود.

مجله نوول آبزواتور مصاحبه اي دارد با جعفر پناهي فيلمساز مخالف ايراني كه به هنگام خروج از ايران و پرواز به پاريس پاسپورتش توقيف و از خروجش جلوگيري شد.

مجله كوريه انترناسيونال با درج عكسي از محمود وحيدنيا جواني كه به خامنهاي انتقاد كرده مينويسد كه او اولين ايراني است كه موفق شده رودرو از ولي فقيه انتقاد كند و متن سخنان او را به نقل از سايت موج سبز آورده است.

كوريه انترناسيونال يك صفحه را كامل به ايران اختصاص داده و در مقاله اي از فريبا اميني ، نويسنده ايراني در مورد مجازات مرگ. عنوان اين مقاله «ايران كشوري كه مرگ بيشتر از زندگي به حساب ميآيد» است. مطلب ديگر اين صفحه راجع به زنداني بودن حسين درخشان ميباشد.

لوموند - تاريخ : 5/11/2009- نويسنده : سرژميشل

سه ماه در زندان بدون وکيل : شرحي از سرکوب درايران- دهها ايراني بدون عنوان شدن دليلي در زندان هستند. روزنامه نگار، فريبا پژوه، از آن جمله است.

» هر دو شنبه، دهها خانواده در برابر بند 209 زندان اوين درتهران حاضرمي شوند. اين بند زندانيان سياسي است که به نظر مي رسد از زمان سرکوب شديد روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر پس از انتخابات رياست جمهوري ژوئن... هيچگاه خالي نمانده باشد. مادران و پدران که جلوي گيشه فلزي جمع مي شوند، مدارک شناسائي و حتي برخي از آنها اسناد مالکيت خود را در دست دارند، با اين اميد که شايد معجزه اي رخ دهد و فرزندشان با قيد وثيقه آزاد شود. درکشوري که متوسط درآمد ماهيانه جمعيت از 300 يورو درماه تجاوز نمي کند، تنها وسيله توديع صدها هزار يورو وثيقه، فدا کردن خانه يا آپارتمان است.

درکنارگيشه يادداشت کوچکي حاکي از اين است که ساعت 9 بازخواهد شد؛ اما معمولا با يک تأخير يک ساعته است که سرانجام نگهباني در را با صداي خشن لولاي زنگ زده باز مي کند. دراين مرحله، خانواده ها نام خود و زنداني خود را که مي خواهند ملاقات کنند، مي دهند. مادري در يک ايميل به دوستان دخترش مي نويسد : «اينجاست که انتظارکشيدن از همه وقت غيرقابل تحملتر ميشود. چون اصلا بهيچوجه نمي شود بدانيم چه چيز در انتظارمان است». خوش اقبالترين آنها موفق مي شوند زندانيشان را در يک اطاق کوچک از نزديک ملاقات کنند. بقيه بايد به گفتگو از پشت شيشه با گوشي اکتفا کنند. خانواده هاي زندانيان سرشناس مانند بهمن عمادي عموئي، سعيد ليلاز، مسعود باستاني يا محمد قوچاني ازاين گروه اند. اما کم اقبالترينها اصلا ملاقاتي نصيبشان نمي شود : يا زندانيشان دوباره به سلول انفرادي بازگشته يا به نوعي مشمول قانون خودسرانه زندان قرارگرفته است : در اينجا، ملاقات، يک حق نيست.

در يازده هفته اي که فريده، مادر فريبا پژوه، روزنامه نگار، هر دوشنبه به اوين مي رود، موفق شده تنها سه بار دخترش را ببيند. مي گويد : «فريبا رنگ پريده بود و از رفتار تحقيرآميز زندانبانان و بازجوئيهاي مکرر که گاه شب تا ديروقت ادامه دارد، شکايت داشت. آثار فشارهائي که بر او وارد مي کنند، در چهره اش کاملا هويدا بود». درحالي که سه ماه از بازداشت فريبا در 22 اوت مي گذرد، او هنوز حق ديدن وکيلش را ندارد و به او نمي گويند که قضائيه جمهوري اسلامي چه اتهامي را متوجه او مي داند.

روزنامة نيويورك تايمز نوشت: تظاهركنندگان شجاع ايراني براي كشوري آزادتر و بازتر شعار مي‌دهند اوباما، اوباما يا با اونا يا با ما! اين ندا در كاخ‌سفيد بايستي آزاردهنده باشد. دريچه براي رئيس جمهور كه دست دوستي و عادي كردن روابط با رژيم ايران دراز كرده در حال بسته شدن است. روابطي پريشان بين آمريكا و رژيم ايران كه گويي تنها با رويارويي به آرامش مي‌رسد.

نيويورك تايمز تاكيد كرد: سياست دراز كردن دست دوستيِ اوباما به سمت رژيم ايران در روزهاي قبل از اينكه البرادعي اين پست خود را در 30 نوامبر ترك كند، در خطراست. . .



تلویزیون بی بی سی فارسی

شبكه جهاني تلويزيون بي. بي. سي گفت: هراز گاهي در ايران ماسك از روي چهره رژيم ميافتد. رفتار وحشيانه رژيم ايران با زندانيان و تظاهركنندگان ادامه دارد:

گزارشي را كه خواهيد ديد حاوي تصاوير تكاندهنده و بدرفتاري توسط مقامات رژيم با مردم است». اين رفتاري است كه اين روزها با تظاهركنندگان مخالف در ايران صورت ميگيرد. يكي از اوباش رژيم ايران تا چند لحظه ديگر ضربه يي به سر اين زن خواهد زد.



ولي تظاهركنندگان از جاي خود تكان نميخورند. اين تصاوير توسط مخالفان بر روي اينترنت گذاشته شده است. تظاهركنندگان، از زمان انتخابات تاكنون، از سركوب بسيار شديد خبر مي دهند. استفاده از گاز اشك آور، باتون و شليك گلولههاي پلاستيكي و رنگي رواج دارد.

ولي برغم همه اينها، جمعيت تظاهركننده شكل ميگيرد.

اما خطر اصلي، زماني است كه پليس برسد و افراد را دستگير كند.

ابراهيم مختاري كه اكنون به تركيه فرار كرده است، گزارشهاي نادر و دست اولي از دستگيري و رفتار با زندانيان ارائه داده است.

ابراهيم: «من از دفتر دوستم خارج شدم تا به خريد بروم. ديدم يك موتور سوار مرا تعقيب ميكند. نگران شدم، او مرا تا داخل يك كوچه تعقيب كرد. سپس يك موتور سوار ديگر به او ملحق شد. آنها آمدند و مرا به ديوار كوبيدند و مجبورم كردند با آنها به داخل خودرويي بروم. بعد مرا به داخل يك زندان بدون پنجره بردند. تشكي كه آنجا بود، پر از خون خشك شده بود. من ترسيده بودم. از من بازجويي كردند. مرا كتك زدند و به لحاظ فيزيكي به من تجاوز كردند. هرچه ميگذشت، شدت وحشيگري بيشتر مي شد».
شبكه جهاني بي. بي. سي گفت: ابراهيم براي اثبات حرفهايش يك گزارش پزشكي و عكس به ما نشان داد. بطور عجيبي او اولين موردي است كه مدارك دست اول از اتهامي كه مخالفان ايران عليه رژيم ميگويد كه در زندان به زندانيان تجاوز ميشود، را ثابت ميكند. او توضيح داد كه به طور وحشيانهيي به او تجاوز شد.

ابراهيم افكت: [افكت به زبان فارسي: پارگي چطوري اتفاق افتاد؟ خب، حين شكنجه استفاده از باتون استفاده از …]

مجري بي. بي. سي مي گويد: كساني كه با ما در ارتباط مستقيم تماس مي گيرند ميگويند دشمني مردم با رژيم رو به افزايش است. مردم از دولت سرخورده شده اند. مردم احساس وحشت ميكنند، زيرا هربار يك نفر تصميم ميگيرد براي تظاهرات عليه دولت به خيابان برود، يك تصميم آگاهانه و ريسك ضرب وشتم و دستگير شدن و شكنجه و تجاوز و اعترافات تلويزيوني را بجان خريده است.

جان لاين، گزارشگر شبكه جهاني بي. بي. سي ميپرسد؟ به نظر شما مخالفان به چه سمتي ميرود؟

مجري بي. بي. سي فارسي ميگويد: به اعتقاد من رهبران دنباله رو جمعيت هستند ونه رهبري كننده آنها. تظاهرات خياباني بيشتر خلق الساعه شده و تحت رهبري بطور مشخص موسوي، كروبي و خاتمي، نيست. به عبارت ديگر اين آنها هستند كه بايد دنباله رو جمعيت باشند و ببينند كه قيام آنها را به چه سمتي ميبرد. شبكه جهاني بي. بي. سي گفت: احمدي نژاد به كار خود، به گونه يي كه گويا هيچ اتفاقي دركشور نيفتاده، ادامه ميدهد. او شماري از رهبران خارجي را هم به اين توهم انداخته كه اوضاع در ايران عادي است. ولي تظاهركنندگان و مردم سكوت نخواهند كرد. در تظاهرات اخير آنها حتي تصوير رهبر مذهبي را لگدمال كردند، اقدامي كه بسيار غيرمترقبه به نظر ميرسيد. تهديدات دارد بالا ميرود و كساني كه مي خواهند رژيم را برسر قدرت حفظ كنند، از رئيس جمهور گرفته تا زندانبان، اين تهديد را حس ميكنند. شبكه جهاني بي. بي. سي در پايان گفت: مخالفان نيز مصمم هستند تا براي رژيم دردسر ايجاد كنند. با وجود اين كه بقاي احمدي نژاد هنوز مورد تهديد فوري قرار نگرفته، ولي شرايط بسيار بي ثبات است و شكي نيست كه نميتواند براي مدت زيادي به همين صورت باقي بماند.


تلویزیون فاکس نیوز

تلويزيون فاكس نيوز در مورد خيزش سراسري روز 13آبان گفت, تظاهركنندگان به طور واقعي, كمترين اعتنايي به رژيم نمي كنند. آنها پوسترهاي ولي فقيه رژيم- خامنه اي را به زيركشيده و لگد كردند:

تظاهركنندگان مخالف رژيم ايران با نيروهاي ضدشورش در تهران درگير شدند. آنها صداي مخالفت خود را در سالروز تسخير سفارت آمريكا بلندكردند. . . شاهدان گفتند, نيروي امنيتي رژيم ايران تظاهركنندگان را با باتون مورد ضرب و جرح قرار داد و به ميان جمعيت, گاز اشك آور شليك نمود. . . . در تهران به طور واقعي صحنه اي از دو تظاهرات به چشم مي خورد. يكي تظاهرات رسمي كه از سوي رژيم ايران مورد حمايت قرار داشت و در مقابل سفارت قديمي آمريكا در تهران برگزار شد. هزاران نفر از طريق اتوبوس به آنجا آورده شده بودند و لفاظي ها و شعارهاي ضدآمريكايي در آنجا وجود داشت اما در نقاط ديگر تهران نيروهاي مخالف رژيم اين روز را مغتنم شمردند و در تظاهرات ضددولتي به جنگ و گريز پرداختند.

از طريق نيروهاي محلي مان به ما گفته شده است كه نيروهاي سپاه پاسداران, پليس ضدشورش و نيروهاي لباس شخصي به ميان جمعيت ميرفتند, گاز اشك آور شليك شد, مردم مورد ضرب و جرح قرار گرفتند و گزارشاتي از شليك نيز وجود داشت كه نشان ميداد خشم و كينه زيادي در ميان مردم ايران وجود دارد.

تظاهركنندگان به طور واقعي, كمتر احترامي براي مقامهاي رژيم قائل شدند, آنها پوسترهاي ولي فقيه اين رژيم, خامنه اي را به زيركشيده و لگد كوب كردند. آنها همچنين خطاب به اوباما شعار دادند. اوباما اوباما تو يا با آنها هستي يا با ما.

تلويزيون فاكس نيوز

تلويزيون فاكس نيوز در دومين گزارش خود از پايين كشيدن عكس ولي فقيه ارتجاع گفت, به طور باورنكردني تصوير ولي فقيه رژيم ايران به زير كشيده مي شود و زير پا گذاشته مي شود! تحليلگران مي گويند, تظاهرات (مردم) مسيري طولاني را طي كرده است:

باري روزن barry rosen - ازگروگانهاي سابق آمريكايي به فاكس نيوز گفت: ما بارها در جريان بازجويي مورد تهديد قرار گرفتيم, ما بدون هيچگونه نوري زندگي مي كرديم, دستان مان بسته شده بود, من در تمام اين مدت 14 ماه و نيمي كه در بازداشت بوديم, تنها دو بار روشنايي روز را ديدم.

فاكس نيوز در ادامه گزارش خود گفت, (در روز 13آبان) دو تظاهرات درتهران جريان داشت. يكي براساس اقدام سخت سران در مورد گذشتة ايران و ديگري براساس اقدام راديكال فعلي كه ماشه اش براثر آن انتخابات مشكوك چكانده شد. تظاهركنندگان ضددولت, از اين روز استفاده كردند تا خشم خود را ابراز نمايند. بنا به اين تصاوير آماتوري و ارتباطات ما, نيروهاي امنيتي رژيم ايران به تظاهراتي كه در خيابان ها شكل گرفت, حمله كردند. اين يكي از تصاوير جراحت براثر زد و خوردها, گاز اشك آور و باتون و نيز شليكي است كه از سوي مقامات بكارگرفته شده است.

اين جا تظاهركنندگان به زبان فارسي به اوباما مي گويند, شما يا با آنها هستيد يا با ما, و به طور باورنكردني تصوير ولي فقيه رژيم ايران- خامنه اي به زير كشيده شده و زير پا گذاشته مي شود. تحليلگران مي گويند, تظاهرات (مردم) مراحل زيادي را طي كرده است.

تلويزيون سي. بي. اس

تلويزيون سي. بي. اس در مورد قيام 13آبان گفت, در مقابل ساختمان قديمي سفارت آمريكا, تظاهركنندگاني كه از سوي دولت ايران حمايت مي شدند, شعار مي دادند: مرگ بر آمريكا. اما در نزديكي آن محل, پليس به تظاهركنندگان ضددولتي حمله كرد. به آنهايي كه شعار خاص خودشان را داشتند: مرگ بر ديكتاتور!
:

- كيتي مك فارلَند- دستيار سابق وزيردفاع آمريكا در دوران رياست جمهوري ريگان بر ضرورت حمايت از تظاهركنندگان ايراني و اعمال تحريم هاي سخت و برخورد قاطع با رژيم ايران تاكيد كرد.

تظاهركنندگان ضدحكومتي در ايران يكبار ديگر با شعارهاي مرگ بر ديكتاتور عليه اين رژيم سركوبگر بپاخاستند. يك ماه قبل غيرقابل تصور بود كه چنين چيزي از آنجا شنيده شود. بار ديگر پليس در آنجا به طرز خشونت آميزي تظاهركنندگان را سركوب نمود.



اين همان شعار مرگ بر ديكتاتور است. . . ما مي بايست روي تصاوير آماتوري براي بيان داستان تكيه كنيم. اين آن چرخش است: تظاهرات همزمان با سي امين سالگرد تسخير سفارت آمريكا در تهران صورت ميگيرد. . .

هم اكنون دستيار سابق وزيردفاع در دوران رياست جمهوري ريگان- كيتي مك فارلند با ما است.

مك فارلند به فاكس نيوز گفت: در سي امين سالگرد تسخير سفارت و گروگان گيري افراد ما, چه رخ داده است؟ مردمِ خودشان عليه دولت تظاهرات مي كنند. (اما در مقابل), پرزيدنت اوباما چه مي كند؟ يك نامه مصالحه برانگيز براي حاكمان آنجامي فرستد و براي مذاكره التماس مي كند!

آيا ما نياموخته ايم كه مذاكره بدون برخورداري از هيچگونه اهرمي مذاكره نيست, التماس است؟! ما چند راه كار داريم كه مي توانيم انجام دهيم. اولين كاري كه مي بايست بلادرنگ انجام دهيم, اين است كه تحريم هاي سخت و فلج كننده بر رژيم ايران اعمال كنيم و كارديگري كه مي توانيم بكنيم, اين است كه بگذاريم ايران بداند كه ما اين اقدام را بعد از شكست مذاكرات نمي كنيم, بلكه همين حالا به آن دست مي زنيم.

فاكس نيوز پرسيد: ما چگونه مي توانيم بدون كمك ساير طرف ها در منطقه اين كار را انجام دهيم؟

مك فارلند پاسخ داد, شما مي بايست در حال حاضر دو اقدام را انجام دهيد. آنچه كه ميتوانيد صورت دهيد اين است كه تحريم بنزين اعمال كنيد. . . . دومين كاري كه ما ميتوانيم انجام دهيم, اين است كه تمام تجارتي را كه رژيم ايران دارد, از صادرات نفت تا واردات بنزين به دلار است ما مي توانيم به بانك هاي آمريكايي بگوييم كه آن چك ها را صادر نكنيد. اين دو, تنها اهرم هايي هستند كه ما از آنها برخوردار هستيم.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen