Mittwoch, 9. Dezember 2009

تصوير قيام در جهان 9.12.2009 برابر با18آذر 1388



رادیوفرانسه



مقابلۀ نیروها و دانشجویان بسیجی با دانشجویان معترض


جو دانشگاه های تهران و شهید بهشتی روز سه شنبه متشنج بود. دانشجویان به نشانۀ اعتراض به خشونت های نیرو های بسیجی و لباس شخصی علیه دانشجویان در روز دانشجو، امروز سه شنبه، تجمعاتی در محوطۀ اصلی دانشگاه تهران برپا کردند.

به گزارش خبرنامۀ امیرکبیر، حراست دانشگاه تهران از صبح سه شنبه، در های دانشگاه را بروی نیرو های لباس شخصی و بسیجی خارج از دانشگاه باز کردند. بنا برنوشتۀ این خبرنامه، نیروهای بسیجی و انصارحزب الله با اتوبوس به دانشگاه شهید بهشتی نیز آورده شده بودند.
خبرگزاری فارس گزارش کرده است که "دانشجویان انقلابی" با به اهتزاز درآوردن پرچم ایران و با در دست داشتن عکس های آیت الله خامنه ای و محمود احمدی نژاد ، شعار می داده اند" مرگ بر مزدور ماهواره ای" ، "مرگ بر دیکتاتور مخملی". تصاویر این مراسم منظماً از سیمای جمهوری اسلامی پخش می شده است. دانشجویان معترض در اعتراض به حضور بسیجیان در دانشگاه شعار می داده اند: " بسیجی دروغگو کارت دانشجوئیت کو" و یا "احمدی کم آورده با اتوبوس آورده"، " پول نفت گم شده خرج بسیجی شده".

یک روز پس از اعتراضات گستردۀ دانشجویی در اکثر دانشگاه های ایران، که با ضرب و شتم آن ها از سوی نیرو های بسیج و لباس شخصی همراه بود، هنوز از شماربازداشت ها و زخمی ها گزارش جامعی منتشر نشده است. فرماندۀ انتظامی تهران از دستگیری 165 مرد و 39 زن در تهران خبر داده است. سردار رجب زاده همچنین گفته است که "هفده نفر از افراد پلیس مصدوم شده اند و 19 مورد خسارت به اموال دولتی مانند تابلو های راهنمایی و رانندگی و سطل های زباله مشاهده شده است".

وی اظهار داشت تا زمانی که در داخل دانشگاه تهران تجمعاتی صورت گیرد، به منظور جلوگیری از کشیده شدن آن ها به خارج از دانشگاه ها نیروی پلیس در اطراف دانشگاه تهران مستقر خواهند بود.

روزنامه های فرانسه

قدرت "خیابان" در روز 16 آذر


تظاهرات دیروز ایران، با عکس و تفسیر در روزنامه های امروز فرانسه انعکاس ویژه ای یافته است.

از آنجا که همانطور که خود این نشریات نوشته اند، جواز کار خبرنگاران خارجی در ایران برای 48 ساعت لغو شده بود، مقالات این روزنامه ها بر اساس گفتار شاهدان عینی، گفتۀ برخی از تظاهرکنندگان و گزارش هائی می باشد که در سایت های دولتی و غیر دولتی منتشر شده است.

روزنامه های فرانسه، با شرح تاریخچۀ این روز و دلایل و زمینه های شکل گیری جنبش سبز در ایران، حضور گستردۀ دانشجویان و مردم را در دانشگاه، اطراف دانشگاه و در میادین مرکزی شهر نشانی از ادامۀ حرکات اعتراضی دانسته اند و رقم تظاهرکنندگان را در تهران و شهرستانها هزارها نفر ذکر کرده اند.

تیتر همۀ روزنامه ها از ادامۀ زورآزمائی مردم و دولت حکایت می کند که لغت "خیابان" را در اشاره به قدرت و حضور مردم، در مقابل لغت "رژیم" یا "قدرت حاکم" و "نیروی پلیس" آورده اند وسپس در مقاله های خود زوایای مختلف این رویاروئی را در دو سوی برخورد شکافته اند.

فیگارو، با معرفی یک دختر جوان، نمونه ای از جوانان معترضی را به تصویر می کشد که با ترس کنار آمده اند. دختر جوانی که با خبرنگار فیگارو گفتگو کرده است، تجربۀ بازداشت را شخصاً و در خانواده و دوستانش داشته است و با این وجود خود را برای بدتر از این هم آماده کرده و با شرکت در راهپیمائی خطرناک دیروز، معتقد است که برای بازگشت دیر شده است.

لیبراسیون، از حضور شجاعانۀ زنان می نویسد که در عکس های تظاهرات در صف اول، دیده می شوند و به نوشتۀ این روزنامه، شاید برای حفاظت از مردان درجلوی آنها سپر گرفته اند.


لوموند، در کنار خبر کوتاه خود عکسی از این دختران که چهره هایشان را با شال سبز و یا سیاه پوشانده اند، چاپ کرده است.

اومانیته، نیز بررسی خود را با این جمله شروع می کند که مخالفان هیچ فرصتی را برای اعتراض از دست نمی دهند.

جدا از نحوۀ طرح راهپیمائی دیروز، همۀ روزنامه ها به تدارک شدید امنیتی، محاصرۀ پلیسی بی ثمر دانشگاه، همکاری بسیج و پلیس، استفاده از گاز اشگ آور و شوکر برقی، و تهدید و ارعاب و دستگیری تظاهر کنندگان اشاره دارند.

فیگارو و لیبراسیون با اشاره به پیدایش شعارهائی در ارتباط با رهبری، به تند شدن شعارها و شکستن تابوی قدسیت رهبری اشاره می کنند. فیگارو به پدیدۀ جدید شعار نویسی شبانه، روی دیوارها هم توجه کرده و از وجود پرچم ایران بدون آرم جمهوری اسلامی در بین جمعیت خبر داده است.
بعد از شرح تظاهرات، به تحلیلی از "ژان پیر پرن" در لیبراسیون می پردازیم که از روند حرکت رژیم ایران بسوی یک دیکتاتوری نظامی حکایت می کند.

ژان پیر پرن می نویسد، علیرغم پیدایش نیروی مخالف، قدرت حکومتی محکم است و نیروی امنیتی خود را هرچه بیشتر تقویت می کند.

خبرنگار لیبراسیون با برشمردن زمینه های قدرت گیری سپاه در حوزۀ اقتصادی و مدیریت، معتقد است، یک کودتای غیر رسمی در جریان است که قدرت مرکزی را به پاسداران منتقل می کند. به نظر او دو دگرگونی اساسی جامعۀ کنونی ایران را متحول کرده است، یکی ظهور نیروی واقعی مخالفین و دیگری که خاموش تر به پیش می رود، قدرت گیری آرام ولی حتمی پاسداران است.

"پرن"، با استناد به سخنان "ژان پیر دیگار" یک پژوهشگر فرانسوی از وجوه دوگانه مرکز قدرت یعنی علی خامنه ای و محمود احمدی نژاد وحجتیه می نویسد و با توجه به نفوذ حجتیه در سپاه و بسیج، به وفاداری آنان به این یا آن قطب قدرت اشاره می کند.

خبرنگار لیبراسیون، در تحلیل نهائی خود پس از نشان دادن اختلاف های موجود میان جناح ها و شخصیت های بانفوذ ایران، می نویسد که اگرچه رهبری ایران منزوی است و دچار انشعاب شده، اما بدون شک آنچنان هم که به نظر می رسد ضعیف نشده است.

به نظر "ژان پیر پرن"، قدرت رهبران موجود ناشی از ضعف مخالفان آنان است. مخالفانی که با وجود آنکه دولت را به چالش کشیده اند، نتوانسته اند یک سازماندهی واقعی بوجود بیاورند و اعتصابی برپا کنند. مخالفانی که رهبرانشان بقول مهدی کروبی، رهبر نیستند و هریک سوابق ناروشنی در عملکرد گذشتۀ خود دارند. در انتهای مقاله می خوانیم که با نظامی شدن بیشتر حاکمیت، مذهبیون بزرگ بخاطر برخوردهای های افراطی، از آن فاصله می گیرند

بی بی سی فارسی


درگیری و تعطیلی کلاس‌های درس دانشگاه تهران

در پی بروز درگیری در دانشکده فنی دانشگاه تهران میان دانشجویان مخالف دولت از یک سو و مأموران لباس شخصی و دانشجویان بسیجی از سوی دیگر، کلاس های درس در این دانشگاه تعطیل شد.

یکی از دانشجویان این دانشگاه به بی بی سی گفت که پس از درگیری های ساعات اولیه صبح امروز (سه شنبه ۱۷ آذر – ۸ دسامبر) که به ویژه در محل دانشکده فنی رخ داد و به شکسته شدن درها و شیشه های این دانشکده انجامید، به تدریج از شدت درگیری میان دو گروه تا حدودی کاسته شد، اما جو دانشگاه تا غروب متشنج بود.

شاهد عینی دیگری به بی بی سی گفت که دانشجویان مخالف دولت قصد داشتند در اعتراض به نحوه برخورد مأموران لباس شخصی در روز ۱۶ آذر در دانشکده فنی تجمع کنند که درگیری رخ داد.
به گفته شاهدان، مأموران لباس شخصی برای برخورد با دانشجویان از باتوم استفاده کردند.

تصاویر منتشر شده در یوتیوب هم صحنه ای را نشان می دهد که دانشجویان ظاهرا برای خنثی کردن گاز اشک آوری که به درون راهروی دانشکده فنی پرتاب شده، آتش روشن کرده اند.

خبرگزاری رسمی دولت ایران گزارش داده است که مأموران "نظامی و انتظامی" از صبح روز سه شنبه در اطراف دانشگاه تهران مستقر شده بودند و مسئولان انتظامات دانشگاه هم پس از کاسته شدن از شدت درگیری ها، درهای اصلی دانشگاه را بستند.

گفته می شود یکی از دلایل تعطیلی کلاس های دانشگاه تهران، اعتراض دانشجویان به حضور افراد غیر دانشجو در این دانشگاه بوده است.

خبرنگاران رسانه های بین المللی از حضور در سطح شهر تهران برای پوشش خبری حوادث روزهای ۱۶ و ۱۷ آذر منع شده اند.

شاهدان عینی به بی بی سی گفته اند که دست کم یک نفر در جریان حوادث روز سه شنبه دانشگاه تهران بازداشت شده است.

به گفته آنها، مهدی بلخاری، دانشجوی فوق لیسانس مهندسی صنایع دانشگاه تهران و عضو سابق انجمن اسلامی دانشکده علوم این دانشگاه توسط افراد لباس شخصی دستگیر و به خارج از دانشگاه منتقل شد، اما معلوم نیست که به چه نهادی تحویل داده شده است.

همچنین سایت ادوارنیوز، پایگاه خبری سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی (دفتر تحکیم وحدت) نوشته است که میثم هاشمی، فعال دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران هم توسط افراد لباس شخصی "به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت" و بازداشت شد.

از محل نگهداری او هم اطلاعی در دست نیست.

روز دوشنبه هم مجید توکلی، عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر که قبلا هم چندین ماه در بازداشت به سر برده بود، به همراه ده ها دانشجوی دیگر توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده بود.

آقای توکلی در روز دانشجو در دانشگاه امیرکبیر سخنرانی کرده بود.


دویچه وله صدای آلمان


دانشگاه‌های تهران همچنان ناآرام است


گزارش‌های رسیده حاکی از آن است که روز سه‌شنبه ۱۷ آذر، تظاهرات و ناآرامی‌ها در دانشگاه‌های‌ تهران ادامه یافته است. به گفته‌ی فرمانده انتظامی تهران بزرگ، در تظاهرات روز ۱۶ آذر، ۲۰۴ تن دستگیر شده‌اند.




به گزارش خبرنامه‌ی امیرکبیر، از صبح روز سه‌شنبه درهای دانشگاه تهران از سوی حراست دانشگاه باز شده تا این نیروها وارد دانشگاه شوند. ماموران نظامی مسلح به باتوم و اسپری به دانشجویان حمله‌ور شده‌اند. همچنین شماری از دانشجویان بازداشت و به بیرون دانشگاه منتقل شده‌اند.



حمله به دانشجویان و تعطیل کلاس‌ها



همین خبرنامه می‌افزاید که چندین اتوبوس از بسیجیان و نیروهای لباس‌شخصی از بیرون دانشگاه برای برگزاری تجمع به دانشگاه شهید بهشتی منتقل شدند. این نیروها با حرکت به سمت دانشکده‌ی حقوق دانشگاه شهید بهشتی، به تعطیلی کلاس‌ها و حمله به دانشجویان و ضرب و شتم آن‌ها پرداخته‌اند.


به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) نیز، از صبح روز سه‌شنبه ۱۷ آذر، نیروهای نظامی و انتظامی اطراف دانشگاه تهران به چشم می‌خوردند. ایرنا که دانشجویان معترض را «اغتشاشگران» نامیده، گزارش داده که آنان در محوطه‌ی اصلی دانشگاه تهران تجمع کردند و به همین دلیل، مسئولان انتظامی درهای اصلی ورودی دانشگاه را بسته‌اند.

بازداشت ۲۰۴ معترض


رجب‌زاده، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، در گفت‌وگویی با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعلام کرد که ماموران پلیس در روز ۱۶ آذر، ۱۶۵ مرد و ۳۹ زن را دستگیر کرده‌اند. به گفته‌ی وی، افراد دستگیرشده به مراجع قضایی معرفی شده‌اند و وضعیت آنان در دست بررسی است.

رجب‌زاده ادعا کرد که هیچ‌گونه تیراندازی در روز ۱۶ آذر وجود نداشته و تنها در دو مورد از گاز اشک‌آور استفاده شده است. وی در رابطه با استقرار مجدد نیروهای پلیس در اطراف دانشگاه تهران در روز ۱۷ آذر، گفت که این نیروها به منظور تامین امنیت در اطراف دانشگاه تهران مستقر شده‌اند.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen