Dienstag, 8. Dezember 2009

تصویر قیام ایران در جهان8.12.2009 / 17 آذر88



ویژنامه 16 آذر



رادیو فرانسه

دانشجویان در محاصره، بادبادک های سبز بر فراز دانشگاه شریف

درحالیکه فضای شهر تهران بشدت پلیسی است و دانشگاهها کاملاً در محاصرۀ نیروهای امنیتی قرار دارد، تظاهرات دانشجوئی و مردمی آغاز شده است.

خبرهای رسیده حاکی از آنست که علیرغم کنترل شدید امنیتی، دانشجویان در دانشگاه شریف تجمع کرده اند و فریاد "مرگ بر دیکتاتور" و "مرگ بر این دولت مردم فریب" یا "پلیس ضد شورش، احمدی رو بشورش"، در خیابان اطراف دانشگاه شنیده می شود. در همین دانشگاه، بادبادک های سبزی نیز به هوا فرستاده شده است که مردم بیرون از دانشگاه نیز آنرا مشاهده کنند.
خبرگزاری فرانسه ضمن تأکید بر حضور و آمادگی گستردۀ پلیس در تهران، از قول شاهدان عینی می نویسد که پلیس با پرتاب گاز اشک آور به سمت تظاهرکنندگانی که شعارهای خصمانه علیه محمود احمدی نژاد می دهند، سعی در پراکنده کردن آنان دارد.
خبرهای دیگری هم از تجمع معترضین در خیابان انقلاب رسیده است مبنی بر اینکه مأموران انتظامی با خشونت به مردمی که شعار می دهند "زندانی سیاسی آزاد باید گردد"، حمله کرده، آنها را مورد ضرب و جرح قرار می داده، تلفن های همراه را ضبط کرده اند.
بنا بر گزارش خبرنامۀ دانشجوئی امیرکبیر، دانشجویان از مردم دعوت کرده اند تا از ساعت 3 بعد از ظهر به تجمعات آنان بپیوندند. اما به گزارش فعالین حقوق بشر و دموکراسی در ایران از هم اکنون هزاران نفر از جوانان و مردم تهران اعتراضات خود را از تقاطع فخر رازی بطرف جمهوری با شعار "مرگ بر خامنه ای" شروع کرده اند.

در عین حال، نیروهای امنیتی در نقاط مختلف شهر از جمله ولی عصر مستقر شده اند و یگان های آنان در پارکینگ های اطراف در حالت آماده باش بسر می برند.

گزارش فعالین حقوق بشر و دموکراسی در ایران، از برهم خوردن صفوف نیروی انتظامی و پیشروی تظاهرات حکایت دارد و از درگیری متقابل میان آنها و تظاهر کنندگان خبر می دهد.

خبرهای تأیید نشده ای نیز از حضور وسیع لباس شخصی ها، تیراندازی هوائی توسط نیروی انتظامی و د ستگیری بیش از ده دختر و پسر در ولی عصر رسیده است.

این درحالیست که محافل رسمی و طرفدار دولت دهم، روز شانزدهم آذر را روز "استکبار ستیزی" نامیده اند. حجت الاسلام محمد رجبی عضو جامعه مدرسین حوزۀ علمیه قم به دانشجویان هشدار داده است که، " مواضع خود را با تمام توان علیه نظام استکباری اعلام کنند".

خبرگزاری فارس نیز ضمن دادن خبر آغاز تجمع بیش از 2هزار دانشجو در دانشگاه تهران، شعار دانشجویان را " منافق حیا کن، دانشگاه رو رها کن" ذکر کرده است.


لندن و واشنگتن: حقوق شهروندانتان را رعایت کنید


در واکنش به خشونت نیرو های انتظامی و بسیج علیه دانشجویان و مردم معترض، در روز شانزدهم آذر، یان کلی، سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمریکا، گفت " تظاهر کنندگان ایرانی باید بدانند که صدایشان شنیده شده است". او " آزار دائمی ناراضیان، بازداشت خودسرانه و محکومیت قضایی" کسانی را که در تظاهرات شرکت کرده اند، نادیده گرفتن حقوقی می داند که حتی در قانون اساسی خود ایران برسمیت شناخته شده است.

دیوید میلیباند، وزیر امور خارجۀ انگلستان نیزدر اشاره به توسل نیرو های پلیس و بسیجی به گاز اشک آورعلیه تظاهر کنندگان، از مقامات ایران خواست تظاهرات را " خفه نکنند". او گفت از اینکه نیروهای انتظامی علیه تظاهرات در روز دانشجو در ایران متوسل به زور شده اند نگران است. در اطلاعیه ای که از سوی وزارت امور خارجه انگلستان صادر شده است، دیوید میلیباند به دامنۀ گستردۀ موارد تجاوز به حقوق بشر که از انتخابات دوازده خرداد به این سو صورت گرفته است، اشاره کرده و اظهار داشته است که "آزادی بیان و عقیدۀ سیاسی از حقوق اساسی مردم است که تمام دولت ها باید به آن احترام بگذارند". او از مقامات ایران خواسته است که حقوق شهروندان خود را محترم شمرند.

سازمان عفو بین المللی نیز در اطلاعیه ای نسبت به "توسل گسترده به زور"، توسط نیرو های انتظامی، علیه دانشجویان در ایران هشدار داده است و خواستار آزادی افرادی شده است که تنها به خاطر شرکت در تظاهرات دستگیر شده اند.

شاهدان عینی از بازداشت تعداد ی از تظاهرکنندگان خبر داده اند. خبرگزاری رسمی ایرنا نیز گزارش داده است که مجید توکلی یک فعال دانشجویی در روز شانزده آذر دستگیر شده است. او قبلاً نیز به اتهام توهین به رهبر جمهوری اسلامی ایران بیش از یکسال در زندان بسر برده و بشدت شکنجه شده بود.ایرنا او را به عنوان" رهبر اغتشاشگران" معرفی کرده است.


دویچه وله صدای آلمان

انتقاد جهانی از حمله به تظاهرات مسالمت‌آمیز در روز دانشجو

مأموران رسمی و غیررسمی جمهوری اسلامی تظاهرات مسالمت‌آمیز روز دانشجو را با قهر و خشونت سرکوب و ده‌ها نفر را دستگیر کردند. دولت‌ها و محافل سیاسی غربی به شدت از جمهوری اسلامی انتقاد کردند.
ایالات متحده نگرانی خود را از سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز در ایران اعلام کرد. ایان کلی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، گفت که مقابله‌ی خشونت‌آمیز با مردمی که اعتراض خود را با مسالمت بیان کرده‌اند، نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی به اصول مندرج در قانون اساسی کشور خود اعتنایی ندارد.

دیوید میلی‌بند، وزیر خارجه بریتانیا، از سرکوب اعتراضات دانشجویان و مردم توسط نیروهای دولتی، ابراز تأسف کرد. آقای میلی‌بند گفت: «آزادی بیان و آزادی اعتراض سیاسی از ارزش‌های اساسی است که همه کشورها باید رعایت کنند. ما از مقامات ایرانی می‌خواهیم که به حقوق شهروندان خود احترام بگذارند و با آنها خشونت نکنند.»

در آلمان رسانه‌های جمعی وقایع روز دانشجو در ایران را به طور گسترده بازتاب داده‌اند. روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه" نوشته است: «رژیم ایران در ماه‌های گذشته به تدریج به یک دیکتاتوری نظامی بدل شده، اما وقایع روز دانشجو نشان داد که مردم مبارز از تهدیدات حکومت بیمی به دل راه نمی‌دهند و رژیم نمی‌تواند با فشار بیشتر جنبش سبز را خفه کند.»

روزنامه "تاگس‌تسایتونگ" در سایت خود نوشته است: «رژیم جمهوری اسلامی پایه‌های خود را هرچه بیشتر از دست داده و اکنون تنها به زور اسلحه است که حکومت می‌کند.... رژیمی که سی سال پیش با قیام مردمی بر سر کار آمد، نمی‌تواند بدون پایگاه مردمی به حیات خود ادامه دهد. شمارش معکوس برای این رژیم شروع شده است.»

ضرب و شتم معترضان

هزاران دانشجو و مردم معترض به نتيجه‌ی انتخابات رياست جمهورى، روز ۱۶ آذر در دانشگاه‌هاى مختلف ايران دست به اعتراض زدند، كه نيروهاى بسيجى و ضد شورش براى متفرق كردن آنها گلوله هوايى و گاز اشك‌آور به کار بردند.

به گفته شاهدان عینی، طی ناآرامی‌های روز دانشجو، افراد بسیاری بازداشت شده‌اند که شمار آنها هنوز روشن نیست. منابع رسمی از بازداشت‌ها سخن گفته، اما از هویت افراد بازداشت‌شده چیزی نگفته‌اند.

از شاهدان عینی روایت می‌شود که روز دوشنبه نيروهاى ضد شورش و افراد سپاه پاسداران با خشونتی بیش از گذشته به مردم حمله کرده‌اند. آنها در خيابان‌هاى اطراف دانشگاه تهران و ساير دانشگاه‌هاى پايتخت مستقر شده و از پیوستن دانشجويان به مردم معترضی که در اطراف دانشگاه‌ها گرد آمده بودند، جلوگيرى كردند.
به گزارش خبرگزارى‌هاى خارجى، در پیرامون میدان انقلاب بين نيروهاى ضد شورش و مردم درگيرى‌هاى شديدى روی داد. مردم شعار می‌دادند: «مرگ بر ديكتاتور» و «نترسيد، نترسيد، ما همه با هم هستيم».

علاوه بر دانشگاه‌های تهران، در بسیاری از شهرهای دیگر، از جمله شيراز، مشهد، اصفهان، تبريز، کرمانشاه، اراک و همدان نيز
اعتراضاتی گزارش شده‌ است.

بازداشت فعالان دانشجویی

در تظاهرات امروز بسیاری از مردم معترض بازداشت شدند. به گفته شاهدان عینی، مأموران امنیتی و انتظامی عده زیادی از دانشجویان و تظاهرکنندگان را بازداشت کردند. از جمله گفته می‌شود که پنج اتوبوس نیروی انتظامی، با عده زیادی از افراد بازداشت‌شده از دانشگاه امیرکبیر خارج شده است.

به گزارش "خبرنامه امیرکبیر"، مجید توکلی پس از مراسم دانشجویان پلی تکنیک در این دانشگاه بازداشت شد. مجید توکلی یکی از سخنرانان اصلی در مراسم روز دانشجو بود. مجید توکلی پس از برگزاری مراسم و هنگام خروج از دانشگاه با همکاری نیروهای حراست و بسیج دانشگاه امیرکبیر توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شد.

این فعال دانشجویی پیش از این نیز در بهمن ماه سال گذشته، هنگام شرکت در مراسم بزرگداشت مهندس بازرگان، در مقابل "حسینیۀ ارشاد" بازداشت شده بود.

همچنین گفته شده است که سهراب كريمی، فعال دانشجویی، نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. پیش از این خبر رسیده بود که هژیر کردنژاد، دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی تهران، دستگیر شده است.

همبستگی ملی



قیام سراسری ایران- ۱۶آذر- شماره۱۰
ادامه تظاهرات ضدحکومتی در دانشگاههای تهران, شریف, امیرکبیر و ملی


به گزارش ستاد اجتماعی مجاهدین در داخل کشور, قیام شجاعانه دانشجویان در سالروز تاریخی ۱۶آذر، به رغم بسیج سرکوبگرنه استبداد مذهبی حاکم بر کشور، در دانشگاههای مختلف ادامه دارد.
در دانشگاه تهران, ۵۰۰۰تن از دانشجویان بعد از زد و خورد و درگیری با مزدوران, در پشت در دانشگاه در خیابان قدس, مستقر شده اند. آنها با فریاد شعارهای «خامنه ای قاتله ولایتش باطله» تلاش می کنند تا درب را بشکنند و به جمعیت بیرون دانشگاه بپیوندند. دانشجویان با پرتاب اسکناس به سمت بسیجیان و نیروهای انتظامی شعار میدهند «پول گرفتی مزدور شدی». بسیجیان شیشه ها را شکسته و با قطعات شیشه به دانشجویان حمله میکنند. دانشجویان با آویختن عکس خامنه ای به درخت به سردادن شعار علیه او و نظام ولایت فقیه پرداختند.

در دانشگاه امیرکبیر, مردم درهای دانشگاه را شکسته و جمعیت خشمگین به دانشجویان معترض پیوستند. نیروهای سرکوبگر به شدت به ضرب و جرح مردم و دانشجویان پرداختند. آنها به کسانی که عکس یا فیلم میگیرند حمله ور شده و موبایلها یا دوربینهای آنها را ضبط می کنند. جوانان برای مقابله با گاز اشک آور سطلهای زباله را به آتش کشیده اند.
دانشجویان مرکز آموزشی سوره برای پیوستن به تظاهرات دانشگاه تهران، با شعار «مرگ بر خامنه ای» و «مرگ بر دیکتاتور»، از میدان آزادی به سمت میدان انقلاب حرکت کردند.
دانشجویان دانشگاه ملی (موسوم به بهشتی) نیز در تظاهرات خود، شعار مرگ بر دیکتاتور سر دادند.

دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۱۶آذر۱۳۸۸(۷دسامبر۲۰۰۹)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen